Categories
Bröd

Skållade snabbfrallor

2 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
2 tsk jäst
0,5 tsk salt
2 msk sirap
valnötter
sesamfrö
vatten

1. Skålla rågsikten och grahamsmjölet med ca 4,5 dl kokhett vatten. Täck med plastfolie och låt svalna 1 timme i rumstemperatur.
2. Lös upp jästen i 2 dl vatten. Tillsätt salt och sirap.
3. Blanda jästvattnet med det skållade mjölet så gott det går.
4. Tillsätt ca 1-3 dl vetemjöl (tills det blir lagom konsistens, en blöt deg är bra). Tillsätt lite valnötter och sesamfrö.
5. Låt jäsa 1 timme.
6. Pytsa ut frall-stora degbitar på en plåt. Låt dem jäsa en stund till under en bakduk.
7. Grädda i ugnen 270 grader i ca 30 minuter. Släng in ett par isbitar i början.
Godaste brödet hittills!