Till 4 personer
2 auberginer
1 paket naturell, fast tofu
1 kruka färsk basilika
1 liten burk soltorkade tomater i olja
1 dl vegansk ost
Tomatsås:
1 paket krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk ajvar
1,5 tsk sambal oelek
Salt och peppar
1. Skär tofun i mindre stänger och marinera dem i oljan från de soltorkade tomaterna.
2. Skär auberginerna på längden i 1/2 cm tjocka skivor och stek i olja. Lägg dem därefter på bakplåtspapper.
3. Hacka den gula löken och vitlöken fint och stek en kort stund i en kastrull. Lägg i övriga ingredienser till tomatsåsen och koka i minst 10 min.
4. Rulla in en bit tofu, en, eller en halv om de är stora, soltorkad tomat och ett basilikablad i en bit aubergine. Lägg rullarna i en form. Häll på tomatsåsen och 1 dl vegansk ost, förslagsvis Astrid och apornas pizzaost, och tillaga i ugnen i 15 min i 225 grader.