Categories
Smårätter

Aubergine istället för sill

1 Aubergine
salt
1. Ta bort skalet från auberginen och skär fruktköttet i strimlor.
2. Koka dem i saltat vatten ung 5 min (strimlorna ska bli mjuka) OBS ej för länge!
3. Låt strimlorna rinna en stund.
3. Blanda auberginen med en av såserna nedan:

Senapssås:
5 msk stark och söt senap
2 msk socker
1 msk vinäger
1 dl olja
0.5 dl soja- eller havregrädde
salt
peppar
dill
Blanda senap, socker och vinäger och tillsätt oljan under omrörning. Tillsätt sojagrädden. och smaksätt med salt, peppar och dill.

Currysås
2 dl soja- eller havregrädde
1 dl havre fraish
0,5 msk curry
0,5 msk gurkmeja
Bara att blanda!

Chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl soja- eller havregrädde
1 tsk sambal oelek
3 msk chilisås
Bara att blanda!