4 dl vetemjöl
2 dl råsocker
1 dl havregryn
225 g mjölkfritt margarin
en nypa flingsalt
500 g rabarber
500 g hallon
5 msk råsocker
2 msk potatismjöl
1 tsk kardemumma
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman vetemjöl, råsocker, havregryn, margarin och salt i en matberedare eller för hand.
- Smörj in en springform med mjölkfritt margarin och täck formen med deg. Spara en del av degen till locket.
- Dra bort skalet på den platta sidan av rabarbern. Skär rabarbern i mindre bitar och blanda med hallon, råsocker och potatismjöl.
- Häll ut hallon- och rabarberblandningen i pajskalet. Strö över kardemumma och toppa kakan med kluttar av den deg som är kvar.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter, eller tills den har fått färg.
- Låt svalna och servera med exempelvis soja- eller havreglass.