Categories
Sötsaker

Lussebullar med/utan fyllning

Kanske 30 st
Bullarna
150 g mjölkfritt margarin
5 dl havredryck
1 g saffran
25 g jäst
0.5 tsk salt
1.5 dl socker
14 dl vetemjöl (840 g)
Fyllning
100 g mjölkfritt margarin
150 g mandelmassa

1) Smält margarinet i en kastrull. Häll i havredryck och värm till ca 37°.
2) Stöt saffran riktigt fint med lite socker i en mortel. Häll lite av degspadet i morteln för att lösa upp saffranet.
3) Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen i degspadet och saffransblandningen.
4) Tillsätt salt, socker eller sirap och mjöl. Dega tills degen blir blank och smidig och släpper. Jäs under bakduk ca 30 min. Baka ut degen och gör katterna – tillsätt fyllningen här om det önskas.
5) Jäs katterna under bakduk, ca 30 min. Pensla dem med havredryck.
6) Grädda större katter i nedre delen av ugnen 15-20 minuter i 200-225° och grädda mindre bröd i mitten av ugnen 5-8 min i 225-250°.
7) Mums!