Originalet:
Ströbröd och margarin till formen
3 dl mjöl
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g hackad mörk choklad
125 g margarin
2,5 dl havregrädde
2 msk ljus sirap
Alternativt recept:
Ströbröd och margarin till formen
3 dl mjöl
2 dl strösocker
1 dl O’boy
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
125 g raspolja
2,5 dl havregrädde
2 msk ljus sirap
1. Sätt ugnen på 175° och smörj en form med margarin och häll på strödbröd.
2. Mät upp mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt i en bunke.
3. Hacka chokladen och blanda den med de torra ingredienserna.
4. Smält margarinet och blanda med grädden och sirapen. Blanda i de torra ingredienserna.
5. Grädda i ca 15 min.
Categories