Categories
Bröd

Naanbröd

6 bröd
25 g jäst
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl sojayoghurt, alternativt havreyoghurt eller vatten
2 msk olja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
ca 8 dl vetemjöl
Till pensling:
vatten
1 msk sesamfrön
1 1/2 msk olivolja


Gör så här:
1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vatten och yoghurt till 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olja, socker och salt.
2. Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Täck bunken med bakduk och låt jäsa ca 60 minuter.
3. Sätt ugnen på 275 grader och sätt samtidigt in en plåt.
4. Dela degen i sex bitar och platta ut delarna till droppformade kakor. Pensla med vatten och strö över sesamfrö.
5. Grädda högt upp i ugnen 5-8 minuter tills de fått färg. Ta ut bröden och pensla eventuellt med olja.