Categories
Huvudrätter

Pulled oumph med ugnsrostad potatis och tzatziki

4 portioner
900 g potatis
5 dl sojayoghurt eller havre fraiche
1 förpackning pulled oumph

1 gurka
sallad
2 vitlöksklyftor
olja

svartpeppar
örtsalt
flingsalt
rosmarin

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja. Krydda med flingsalt och rosmarin. Ställ in i ugn i cirka 15-20 minuter, rör om någon gång.
3. Tzatziki: Grovriv 0,5 gurka och finriv 2 vitlöksklyftor, krama ur vattnet från gurkan med händerna och blanda ner gurkan och vitlöken i en skål tillsammans med 5 dl yoghurt/havre fraîche. Rör ner lite olja, örtsalt och svartpeppar.
4. Stek 1 förpackning oumph i 2-3 minuter, tills de fått en fin stekyta.
5. Skölj sallad och skär gurka i stavar och servera till.